Konfirmationssange


Siden Grundtvig engang i 1800-tallet fandt ud af at sang er virkelig fedt, har det været en dansk tradition at synge meget omkring de religiøse højtider her i Danmark. Konfirmationen er ingen forskel. I kirken bliver der naturligvis spillet og sunget salmer, men også til konfirmationsfesten er der ofte flere konfirmationssange som skal synges i løbet af måltidet.

Føjer til stemningen

Det vigtige ved en god konfirmationssang er, at den hæver stemningen. De skal helst være sjove og personlige, uden direkte at udlevere konfirmanden. Vi har lavet en liste over forskellige, sjove konfirmationssange, så du kan komme igang med at skrive din konfirmationssang lige med det samme.

Derfor skal du huske på, at sangens tekst ikke skal have politiske budskaber eller lignende. Derimod skal den have konfirmanden i centrum og give alle en følelse at være en del af fællesskabet omkring hovedpersonen.

Vi har også skrevet et indlæg om velkomstsang, som kommer op i løbet af de næste par dage.

Tale eller sang?

Som forælder er det oplagt: Du skal holde en tale for din kære søn/datter. Men hvad med bedsteforældre? Onkler? Tanter? Der er ingen, der gider at høre på den ene tale efter den anden. Derfor kan det være et godt altertiv simpelthen at vælge at skrive en sang til personen.

I sangen kan du komme med eksempler på, hvad det gode ved konfirmanden er, forskellige anekdoter fra konfirmandens barndom og så videre… Det vigtige er, at konfirmanden føler sig i fokus og at stemningen kun bliver bedre af at sangen bliver sunget.

Køb en konfirmationssang

Hvis du allerede har opgivet muligheden for at komme igang med at skrive din egen konfirmationssang (og ikke er tilfreds med dette alternativ), så kan du hente hjælp hos en professionel sangskriver, der er vant til at skrive sange til konfirmationer, bryllupper og andre begivenheder.

Selvom det selvfølgelig er en dyrere løsning end at skrive den selv, behøver det ikke at koste meget mere end et par hundrede kroner. Sangskriveren er jo vant til det, og kan gøre det hurtigt! Det er dog alligevel en god idé at bestille din sang i god tid, da de ofte er meget travle op til konfirmationsugerne.

Du giver sangskriveren nogle af de ting som du gerne vil have med i sangen, konfirmandens navn og en kort beskrivelse af konfirmanden. Så klarer den professionelle resten.

Er du klar med sangen?

Vi håber på at have givet dig et indtryk af dine muligheder for at komme frem til en god konfirmationssang. Hvis du er færdig med sangen kan du jo eventuelt tage et kig på vores tjekliste (kommer op om et par dage…) eller finde ud af, hvordan du laver nogle kreavtive bordkort.

Leave a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>