4 sjove konfirmations-sange: Sådan skriver du en god konfirmationssang


Hvordan skriver man en sjov konfirmations-sang?

Konfirmationen er en dag, som konfirmanden helst skal huske mange år ud i fremtiden. Der er ikke noget som er bedre til at sætte følelserne i gang på en hyggeligt måde end en god, velskrevet konfirmationssang. Men hvordan skriver man en god konfirmations-sang? Skal man skrive den selv? Her kan du læse 4 gode bud på en konfirmationssang.

Den helt personlige

Hvordan laver man en konfirmationssang, så personlig som muligt? Man skriver den selv – helt fra bunden. Hvis du er forælder til konfirmanden er dette ikke nogen dårlig idé, men dus skal være opmærksom på, at det er meget tidskrævende.

Når du skal til at skrive konfirmationssangen, er det en god idé at starte med at finde en melodi som alle kender. Et eksempel kunne være ”I en kælder sort som kul”.

Herefter begynder du ’bare’ at skrive sangen. Det gør ikke noget, at rimene måske ikke lyder helt perfekt – et halvdårligt rim kan være en god anledning til at skåle.

Den personlige

Du behøver heldigvis ikke at skrive konfirmationssangen selv, hvis du ikke har en digter i maven eller bare er presset på tid.

Så kan du enten få nogle til at skrive sangen for dig, eller også kan du finde en traditionel konfirmationssang (læs videre for at få eksempler) og peppe den op med nogle personlige anekdoter og så videre.

En anden løsning er at få nogle andre til at skrive en konfirmationssang for dig. Til det anbefaler vi ___, da de generelt har fået rigtig god respons på deres sange. Du kan læse om deres arbejde her.

Den traditionelle konfirmationssang

Hvis du er kommet rigtigt sent i gang, eller bare godt kan lide tingene helt traditionelle, kan du vælge en sang, som er skrevet på forhånd. Her er Kim Larsens ”De smukke unge mennesker” meget brugt.

Den er ikke så personlig, men er stadig langt bedre end ingenting.

Den sjove konfirmationsssang

Konfirmationssange behøver ikke at tvinge tåre frem i massevis. Nogle gange er det en rigtig god idé med en sjov konfirmationssang! Den kan sætte stemningen i kog, og kan være et godt minde for konfirmanden at tage med videre.

Den sjove konfirmationssang kan være en svær balancegang: Hvornår er den sjov? Hvornår er det pinligt? Er det for personligt? Plat?

For at komme frem til den bedste sang, er det en god idé at snakke med en, der kender konfirmanden på en anden måde en dig selv. Hvis du er forælder, kan det være en onkel eller en fætter.

En god måde at skrive sangen på, er ved at starte med at finde nogle få vigtige fokuspunkter ud. Det kunne for eksempel være:

-          Konfirmandens fødsel

-         Konfirmandens første ord

-          Særlige relationer som I har til konfirmanden

Husk! Det vigtigste er, at konfirmanden synes at sangen er sjov. Sangen skal ikke udstille konfirmanden eller være ubehagelig på nogen måde.

Den pinlige…

Husker du fars pinlige tale? Måske en pinlig sang? Selvom det måske kan være en anelse ubehageligt lige, når den bliver sunget er man som konfirmand som regel glad for den pinlige sang også.

En god pinlig konfirmationssang formår at overraske dem, der er til stede uden at være alt for meget. Det kan være en god idé at snakke med konfirmandens venner om pinlige historier fra hverdagen og så videre.

Konklusion: Skriv en god og sjov konfirmations-sang

Vi håber at denne artikel har givet dig et godt over blik over dine muligheder, når det kommer til konfirmationssange. Er du i tvivl om, hvad der eller skal være til konfirmationsfesten? Det kan du læse mere om i vores artikler her.

Leave a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>