Velkomstsang til konfirmation


Når gæsterne er ankommet og har sat sig til bords, kan en velkomstsang til konfirmationen være den helt rigtige måde at få festen sat i gang på en ordentlig måde.

Hyggelig og sjov

Det vigtigste ved en velkomstsang er, at den er både hyggelig og sjov. Det er ikke ved velkomstsangen, at konfirmanden og forældrene behøver at græde som piskede. Det kan sagtens komme senere på dagen. Det kan du læse mere om i vores oversigt over de forskellige slags konfirmationssange.

Velkomstsange til konfirmationer behøver ikke at være så lange. Ofte kan det være nok med et enkelt vers, der er bygget over en sang som alle kender. Gode sange at bruge er ”Jeg ved en lærkerede”, Lille frække Frederik”, men du kan også vælge en julesang eller en anden melodi, som alle har mulighed for at kende. På den måde gælder der de samme regler, som når du skal skrive en god konfirmationssang.

Eksempel på velkomstsang til konfirmation:

                         Melodi: Lille frække Frederik

                                                      I dag der holder vi jo fest,

                                                      Hos Nicklas, der er vi jo gæst

                                                      Han er godt nok blevet stor,

                                                      Tid til et stort skål i kor

                                                      Skåååål!

Slut af med et stort skål

Et godt lille tip til at sætte den rigtige stemning i slutningen af sangen, er med et ordentligt skål. Her kan alle bidrage og føle sig som en del af det fællesskab, der er omkring konfirmanden.

 

Hvornår synger man velkomstsangen?

Det er ret forskelligt, hvornår man synger velkomstsangen og det kommer meget an på resten af programmet. Som regel vil man dog gøre det før eller under forretten. Der skal jo også være plads til

 

Andre eksempler på velkomstsange?

Du kan finde andre eksempler på velkomstsange flere steder på internettet. For eksempel foreslår vi dig kigge på _, hvor de har nogle gode sange.

Du kan selvfølgelig også få andre til at skrive velkomstsangen, hvis du slet ikke har nogen idé om, hvor du skal starte henne.

Der findes altså mange forskellige muligheder for at komme med en god velkomstsang til konfirmation. Du skal bare huske på at holde den hyggelig og sjov, undgå at den bliver for lang og at den slutter med et skål.

Leave a Comment

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>